Pages

Wednesday, October 20, 2010

Rangiranje blogspot bloga

RE: Rangiranje blogspot bloga Problem kod bloggera je što ga koristi mnogo profi blackhattera, hakera, spamera i slicnog soja ljudi. Blogger ima veoma sofisticirane botove koji dnevno skeniraju i po nekoliko milijardi blogger blogova i traže znakove jesu li to spam blogovi, ima li na njima malicioznih skripti, jel varaju posjetitelje na ovaj ili onaj nacin.

Buduci da je bot komad softvera koji nema sposobnosto inteligentnog zakljucivanja vec samo pomocu zadanih pretpostavki i uvjeta stvara 0 ili 1, yes or not ili kako god vi to htjeli, tako i kod bloggera - velik broj 100% legalnih i legitimnih blogova dobije bananu zbog toga što ih botovi prepoznaju kao spam.

Meni je konkretno blog bio baniran 3 puta, ovaj zadnji nepovratno, jer sam stavio opt-in javascript kod na sajt i to je prepoznato kao e-mail mining i spamming "tehnika", dok je tu u biti rijec o list buildingu koji je kao takav sasvim legalan model poslovanja na netu kojeg koriste manje više svi uspješni sajtovi, kompanije, korporacije itd.

Tako da ne znam, blogger koristim jedino za stvari kao što su CPA i slicne muljaže Crazy_grin, jer mi nije bitno - ako mi banaju blog, ja jednostavno nažvrljam novi, s obzirom da tu nije bitan novi sadržaj...

Iako trenutno nemam niti jedan vlastiti sajt a da je ono baš posjecen ili popularan, radim blogove u Wordpressu za neke klijente tu i tamo, ovaj link na airsoft u mom potpisu je jedan dugorocniji assignment, pomažem treneru da njegov otok postane airsoft sajt #1, prema sadašnjim predvidanjima uloženi napori bi se mogli pocet isplacivat sredinom sljedece godine.

No da ne offtopicarim previše, zakljucak je da je blogger izrazito nepouzdan alat ako mislite radit sajtove i blogove za koje bi htjeli da jednog dana budu jako popularni - kao prvo, limitira vas jer imate samo osnovne funkcije i ne daje vam dovoljno manevarskog prostora da podesite sve optimalno i kako bi htjeli, a drugo zbog visokog postotka blogova koji nepravedno budu banani 4 life rizik je naprosto prevelik.

Alternativa je u najgorem slucaju 100-200$ skuplja (domen plus neki pristojni hosting), mislim ako niste spremni uložit toliko, smatram da se ne trebate ni upuštat u tako nešto...

Airsoft Field
FreeTrafficSystem - link building program, provjereno radi
http://www.tweettrafficrush.com/181/go
http://eepurl.com/iVvR - MailChimp

View the original article here

0 comments: