Pages

Wednesday, October 6, 2010

Mozilla Firefox browser – najbolji izbor za SEO i web dizajn

Gdje se nalazim: Home / Predstavljamo / Mozilla Firefox browser – najbolji izbor za SEO i web dizajn

Firefox browser koristim vec više od dvije godine i stvarno mi nije jasno zašto kod nas nije popularniji. Ne ulazim u tehnicke detalje, moje znanje na tom polju je površno, ali me oduševljava njegova mogucnost prilagodavanja potrebama svakog korisnika, a uz to je i stabilan te brz i siguran. Možete ga downloadati ovdje.

Firefox je besplatna, open source aplikacija, znaci otvorena svakome tko zna i može pridonijeti njezinu usavršavanju. Zbog toga stalno nastaju novi add-ons, dodaci koji vam olakšavaju mnoge operacije na webu ili jednostavno poboljšavaju vaš doživljaj surfanja.

Prije nego što vam otkrijem bez kojih ja dodataka ne funkcioniram pogledajte video…


Korisni add-ons za Mozilla Firefox browser

Od jednostavnijih do zahtjevnijih…

ColorZilla stavlja malu eyedropper ikonu u status bar. Kad je kliknete pretvori se u križic. Pomicite ga preko web stranice I vidjet cete u status baru RGB I HEX definiciju boje.

MeasureIt vam jednostavno pokazuje dimenzije u pikselima onoga što ste oznacili/definirali.Ikonica je diskretna I nalazi se u lijevom kutu status bara.

FireFTP, najjednostavniji FTP klijent.

SeoQuake nadodaje jedan redak ispod svakog rezultata google pretrage, u kojem klikom na pojedine ikonice možete provjeriti razne podatke o web stranici: google page rank, Aleka ranking, broj indeksiranih stranica od googlea i binga, broj ulaznih linkova prema yahoou, starost stranice, whois, je li dostupna sitemap i drugo. Ovo je pratican alat za pracenje što konkurencija radi – možete i direktno otvoriti source kod za pogledati deskripciju ili kljucne rijeci.

Rank Checker prati poziciju vaše web stranice u Googleu za pojedine kljucne rijeci.

Web Developer, alatna traka za analizu i uredivanje raznih elemenata stranice ili Firebug, za naprednije korisnike.

Nabrojila sam samo one koje smatram neophodnima za web dizajn i SEO,a možete ih besplatno downloadati ovdje.

Ima nekoliko tisuca add-onsa u razlicitim kategorijama medu kojima možete birati, uzmite ono što cete stvarno i koristiti, nemojte pretrpavati s nepotrebnim jer cete samo gubiti vrijeme u snalaženju.

Firefox personas

Nije korisno, ali veseli! Pomocu personasa možete promijeniti izgled headera vašeg browsera – pogledajte ih i isprobajte ovdje!


View the original article here

0 comments: