Pages

Tuesday, October 5, 2010

Prednosti korištenja WordPress platforme

WordPress je blogging platforma koja vam omogucuje najjednostavniju i najbržu izradu ne samo blogova, nego mnogih razlicitih vrsta web stranica, što ga cini idealnim CMS-om (Content Management System). WP je besplatan, lako se instalira, nudi veliki izbor predložaka i mnoge mogucnosti automatiziranja SEO aktivnosti.

Mora li WordPress izgledati kao “obican blog”? Pogledajte što se sve može napraviti…

Kod odabira hostinga treba provjeriti ima li c-Panel kao administrativnu platformu. Unutar cPanela nalazi se Fantastico pomocu kojeg se vrlo jednostavno mogu instalirati razne besplatne aplikacije. Za instalaciju WordPressa dovoljno je samo unijeti nekoliko osnovnih podataka i software ce sam stvoriti bazu podataka i sve datoteke za najnovihu verziju programa.

Izgled standardne teme prilicno je jednolican i dosadan, no na raspolaganju su vam stotine i stotine predložaka, što besplatnih što placenih, koje možete koristiti i prilagoditi vašim potrebama. Kod komercijalnih tema obicno dobijete i opširne upute o mijenjanju i prilagodavanju svakog pojedinog elementa tako da vam jedan dobro konstruiran predložak može poslužiti za puno razlicitih stranica. Ako ste pocetnik i ne usudite se upuštati u vece zahvate, koristite predložak kakav je ili promijenite sliku u uzglavlju ili podlogu, što je nije teško. Opcenito kod odabira teme vodite racuna o tome da je puno laše mijenjati likovne elemente (slike, podloge, boju i velicinu teksta, font) nego strukturu – kostur stranice.

Neke parametre možete definirati unutar administracije. Možete odrediti izgled permalinkova, automatizirati ping, možete na primjer uploadati odjednom više tekstova i odrediti vrijeme nihova objavljivanja.

No, najvažniji element su ipak pluginovi. Ima ih na tisuce i služe za sve i svašta: za optimizaciju, za analizu, za prijevod, za prikazivanje videa i flash prezentacija, za korištenje zvuka, za bookmarkanje, za razne vrste interakcije s posjetiteljima i još mnogo, mnogo toga. Trebate ih samo odabrati i instalirati, a WordPress ce vam sam ponuditi upgrade kad izade nova verzija.


View the original article here

0 comments: