Pages

Wednesday, November 24, 2010

SEO optimizacija putem objave clanaka

Marketing clancima je jedan od top tehnika za bolji SEO ( optimizaciju internet stranica ) koji mozete korisitit za povecanje prometa I time bolje rangiranje na pretrazivacima. Marketing clancima moze biti jako efektan ako se napravi korektno. Volimo reci da su internet stranice otoci u oceanu a relevantni linkovi su mostovi do vaseg otoka!

SEO putem objave clanaka ( article marketing ) je jednostavan medjutim ponekad uzme jako puno vremena ako ga pravilno ne napravite.

Prvi korak je istraziti profitabilne rijeci I napraviti popis minimalno 7-10 kljucnih rijeci ili fraza, sa kojima zelite imati bolju poziciju na pretrazivacima. Nakon toga morate napisati clanak u koji cete ukljuciti kljucne rijeci I nakraju samog clanka izlistajte link prema vasoj stranici kako bi posjetitelji mogli dobiti vise informacija.  Clanci moraju biti dugi minimalno 300 rijeci, a preporuca se da je dobar clanak onaj koji imam izmedju 500-700 rijeci.

Slijedeci korak je napisati 2-3 slicna clanka oko istih kljucnih rijeci I koristiti isti link kao I u originalnom clanku. To je laski dio. Nakon toga morate ih prijaviti na direktorije clanaka. Svaki je clanak most prema vasoj internet stranici. Pretrazivaci kao Google vidjeti ce puno clanaka ( koji su slicni ali nisu isti  ) koji ukljucuju kljucne rijeci I ako svi oni vode prema istom linku odnosno vasoj internet stranici Google ce zakljuciti da je to link gdje treba slati posjete!

Kod nas marketing clancima jos nije popularan kao vani medjutim ako planirate bolje rangirati na pretrazivacima vrijeme je da ukljucite marketing clancima I objavu clanaka na direktorije clancima u vas plan optimizacije internet stranica.

Jedan takv servis odnosno direktorij clanaka je Internet Svastara. InternetSvastara.com omogućuje Vam da promovirate besplatno Vašu internet stranicu tako da napišete kratak članak o temi Vaše internet stranice i objavite ga u direktoriju članaka .  Time dobivate besplatne jednosmjerne linkove na Vašu stranicu.

0 comments: