Pages

Saturday, November 6, 2010

Kvalitet teksta vs backlink

RE: Kvalitet teksta vs backlink
(04-10-2010 05:21 PM)pornstar Wrote: Gosti ne mogu vidjeti linkove u porukama. Da bi vidjeli linkove registrirajte se ovdje. Sve mi je to +/- jasno nego razmisljam ovako:ako taj jebeni backlink bas toliko vredi kako se prica,zasto ne bi covek 6 meseci pre nego sto krene sa nekim svojim projektom otvorio 10-20-50 stranica i sopao ih adekvatnim tekstom tek toliko da zver bude nahranjena i zadovoljna,a kasnije kad izadjes na scenu sa svojom main stranicom,od ovih hibrida das si backilinkove i to one way nista exchange i slicne zajebacnije. . .

Ako sam te dobro shvatio, ti govoriš o tome da radiš nekakve mini sajtove sa nešto teksta na njima i onda nakon nekog vremena sa svih tih stranica linkaš ka nekom glavnom sajtu?
Ako je tako, onda nisi ni prvi ni zadnji kome je to palo na pamet ili koji je tako nešto napravio ili ima u planu. Ja imam sad u planu pocet radit laganini neke minisajtove u jednoj slabo "istraženoj" King niši. Kad skupim dovoljno tih minisajtova, svaki sa po 10, 20, 100 incoming linkova, ovisno koliko bude trebalo da svaki taj minisajt rangira u top 3, onda cu napravit neki glavni sajt s kojim cu se pokušat na relativno lagan nacin, žanjuc ono što sam vec posijao, izborit za neke od najtežih pojmova u danoj niši.

No, po meni se ne treba zaustaviti samo na vlastitim sajtovima nego ukomponirati i eksterne resurse. Ako vec imaš neki pojam za koji sa par desetaka ili stotina linkova možeš izgurat vlastiti sajt na top 3 poziciju, onda treba jednostavno rinse and repeat metodom zavladat svim tim low competition i long tail pojmovima za maksimalan efekt. Pri tome mislim da je glupo za lagan pojam imat samo 1 rezultat u top 3,4,5 treba iskoristi sve - Ezine Articles, YouTube, Squidoo, HubPages etc. da bi imao po nekoliko vlastitih rezultata za svaki pojam.

To je samo mojih 0.02$Waving

EDIT: zaboravljam važnu stvar sa pocetka, a to je ono i što je bomeštar spomenuo i spominjao - kada vec tuceš taj backlink, onda cemu samo da dobiješ backlink, kada možeš dobit i posjetu i backlink. Možda je kvalitetan tekst skuplja solucija i mnogima (meni prvome) relativno nedostupna, no dugorocno gledano donosi mnogo više profita.

Airsoft Field
FreeTrafficSystem - link building program, provjereno radi
http://www.tweettrafficrush.com/181/go
http://eepurl.com/iVvR - MailChimp

View the original article here

0 comments: